Szántó & Mikó Építészek Kft.

Paskál strandfürdő - Budapest, Zugló

A Paskál strand a Paskál kút hévizét hasznosítva egyike a kevés állandó hőmérsékletű vízzel rendelkező strandfürdőinknek.

Az épületegyüttes két ütemben valósult meg. 1990-ben készült el a strandfürdő a Középülettervező Vállalat munkatársaiként dolgozó Szántó Tibor és Mikó László alapján. 2016-ban fedett uszodával és élményfürdővel egészült ki a létesítmény, az eredeti tervezők közreműködésével

Az épületegyüttes eredeti telepítési koncepciója a Vezér utcára merőleges, „fésűs” beépítésű öltözőépületek és az általuk közrezárt udvar létrehozása volt, mely a jövőben folytatható. Ezt a telepítési koncepciót igazolta és folytatta a bővítés beépítése. Az épületeket a telekhatáron húzódó fehér téglafal kerítés fogja össze, mely folytatódik az épületek homlokzatain. Az első ütem szezonális, fűtetlen magas tetős tömegei mérnöki faszerkezettel, a második ütem fűtött terei nagy fesztávolságú fatartókkal fedettek. A létesítményben különböző mélységű és víz hőmérsékletű külső és belső téri medencék találhatók.

Felelős építész tervezők: Mikó László, Szántó Tibor

Építész munkatársak: Juhász Kristóf, Gál Róbert, Klopp András

Átadás: 1990, 2016

Bruttó alapterület:

Fotó: Szentiváni János

Thumbnail 1
Thumbnail 2
Thumbnail 3
Thumbnail 4
Thumbnail 5
Thumbnail 6
Thumbnail 7
Thumbnail 8
Thumbnail 9
Thumbnail 10
Thumbnail 11
Thumbnail 12
Thumbnail 13
previous arrow
next arrow