Szántó & Mikó Építészek Kft.

Polgármesteri hivatal bővítése, átalakítása - Budakeszi

A jelenleg csonka, gépkocsik által is terhelt UDVAR új szárny építésével határolódik el a tőle északnyugatra létesített parkolótól és válik – a meglévő értékes FÁK megtartása mellett – BELSŐ, SAJÁTOS hangulatú KÖZÖSSÉGI TÉRRÉ.

A Fő utcáról közelítve a régi boltív alól, az Iskola közből ill. parkolóból érkezők számára a RÉGI és ÚJ épületrészek közt feszülő RÉSen keresztül tárul fel az udvar.

A kompozíció lényeges eleme az új szárny körbeforduló vonulatát lezáró FEJtömb, amely a reprezentatív jellegű házasságkötő, tanácsterem, ügyfélszolgálat, váró funkcióknak ad teret. Egyben az intézmény főbejáratát határolja, felületén helyezkedik el a város címere. A bővítmény északkeleti oldalhatártól való elhúzása irodák létesítését teszi lehetővé, az ott létesített zöldfelület a közigazgatási tömböt leválasztja a magántulajdonú lakózónától.

A funkciók szempontjából az erős közönségforgalmat bonyolító irodák és az ügyfélszolgálat a fejépület földszintjén kapott helyet, a kevéssé forgalmas, ill. elsősorban belső forgalmat bonyolító irodák az emeltre kerültek. A szervezetileg kevésbé kapcsolódó funkciók, a belső pénzügy, az önálló okmányiroda, ill. a II. ütem egyéb funkciói a régi szárnyakban találhatók.

A fejlesztés a Hivatal folyamatos működésének biztosítása mellett ütemezetten történik.

Építész tervező: Mikó László

Építész munkatársak: Fazakas Bálint, Svejkovszky Anita

Tervezés éve: 2002

Díjazás: kiemelt megvétel

 

Thumbnail 1
Thumbnail 2
Thumbnail 3
Thumbnail 4
Thumbnail 5
Thumbnail 6
previous arrow
next arrow